Arkistojen satoa 


Kevät on kapha-doshan, kasvun, uudistumisen ja siihen valmistavan puhdistumisen aikaa. Paaston hyväätekevät vaikutukset tiedetään: aineenvaihduntajätteiden poistuminen ja vain osin sulaneiden ravinteiden sulattaminen kokonaan, elimistön lepääminen ja elpyminen, mielen keveneminen, henkinen avartuminen muidenmuassa.


Agni on yksi tärkeimmistä ayurvedisistä peruskäsitteistä. Sana Agni tarkoittaa kirjamellisesti tulta. Agni on terveyden kannalta avainasemassa, koska se vastaa keho-mielen kaikista biokemiallisista muutoksista. Se auttaa sulattamaan/prosessoimaan ruuan lisäksi myös ajatuksia, tunteita sekä ilmaa, jota hengitämme.

Mitä jos tänä vuonna tarjoaisitkin itsellesi vain parasta? Mahdollisten soimaavien ajatusten ja karsimiselle ja kiristämiselle perustuvien lupausten sijaan kokeilisitkin kuulla, sallia ja antaa tilaa, ravita kaikkien aistiesi kautta paitsi fyysistä kehoasi, myös koko olemustasi. Sattvan – puhtaan harmonian ja rauhan gunan – ohjaamana lipuisit kuin...

Mausteet ovat tärkeä osa ayurvedaa. Niitä käytetään sekä ruuan maustamiseen että lääkkeenä. Jouluun kuuluu monenlaiset mausteet, mutta tuskin tiedämme, miten monia erilaisia vaikutuksia mausteilla on. Neilikkaa käytetään niin jouluruuissa kuin -juomissa, esimerkiksi glögissä ja joululaatikoissa, sekä koristeena esimerkiksi appelsiinissa tuoden...