Yhdistyksen syyskuulumisia

Suomen ensimmäiset Ayurveda Elämäntaidon Ohjaajat valmistuivat
Ayurvedayhdistyksen vuosi 2016 on tähän asti ollut työntäyteinen ja tapahtumarikas. Tammikuussa alkoi Suomen Ayurveda-instituutissa ensimmäinen Ayurveda Elämäntaidon ohjaajien koulutus, joka päättyi iloisiin valmistujaisiin kesäkuussa. Joukkoomme liittyi uusi opettaja, Justine Cederberg, joka on saanut alan koulutuksen Kanadassa sekä kurssisihteeri, moniosaaja Mari Hakkarainen.

Opiskelijat ahkeroivat hikihatussa lähiopetuksen, harjoittelukonsultaatioiden ja osaamisportfolioiden kanssa. Tuntui varmasti ansaitulta saada vihdoin käteensä todistus tehdystä työstä ja saadusta opista. Takanaan heillä oli lisäksi Ayurvedan perusopintojen puolivuotinen kurssi, joita on pyöritetty vuodesta 2015 alkaen. Nyt osa valmistuneista alkaa pikkuhiljaa viritelllä verkkoja vesiin perustaakseen oman yrityksen, jossa tarjota osaamistaan ayurvedista ohjausta ja terveysneuvontaa kaipaaville.

Verkostoitumista luontaislääketieteen toimijoiden kesken
Helmikuussa pidettiin sääntömääräinen vuosikokous, jossa jälleen kerran vedettiin suuntaviivoja tulevaan hallituksen puheenjohtaja Heidi Nyströmin ja sihteeri Ossi Viljakaisen johdolla. Nuorella yhdistyksellä pitää olla suuret visiot, joista pikkuhiljaa alkaa hahmottua se olennaisin, mihin resursseja panostaa. Luontaislääketieteen saralla toimijat ovat sen verran hajallaan, että yhteistyö, avoin keskustelu ja kumppanuuksien solmiminen on enemmän kuin järkevää. Tiivistämme rivejä mm. Suomen Ayurvedahoitajien kanssa, jotka ovat myös mukana uusilla nettisivuillamme.

Koulutustarjonnan laajentamista toivotaan
Helmikuun lopulla osallistuimme Helsingin Joogafestivaaleille pikkuruisella osastolla avuliaiden opiskelijoiden ja henkilökunnan voimin. Ossin Ayurveda-luennot olivat suuri suksee ja messukyselyn perusteella selvitimme kiinnostusta mm. yhdistystoimintaan, koulutuksiin ja uutiskirjeen tilaamiseen. Kävi ilmi, että ammatillisen koulutuksen ohella kävijät toivovat myös lyhytkurssien ja retriittien tapaista toimintaa. Uutiskirjeen tilaajia tuli mukavasti ja yhdistyksen ensimmäinen uutiskirje lähti matkaan kaphan vuodenaikaan, huhtikuussa. Postituksia tulee muutama vuodessa, seuraava todennäköisesti vata-tuulien vallatessa sääkartan.

Erityisvierailu Delhistä
Toukokuussa saimme Helsinkiin vieraaksi maailmankuulun ayurvedalääkärin Intiasta, Dr. Akhilesh Sharman, joka piti vastaanottoa lukuisille asiakkaille, sekä luennoi Ayurveda-instituutin opiskelijoille. Dr. Sharman kiertue jatkui Suomesta Ruotsiin ja tällä hetkellä hän vaikuttaa Etelä-Amerikan mantereella. Melkoinen reissumies ja parantaja.

Yhdistyksen digitaaliset lonkerot levittäytyvät
Facebook-sivumme on saanut keväästä alkaen uusia tykkääjiä, tuhannen raja ylittyi heinä-elokuun vaihteessa. Yhdistys on aloittanut hillityn some-valloituksensa liittymällä myös Twitteriin. Uudet nettisivut ovat olleet kesän projekti, jossa korvaamaton apu on ollut intialainen nettiguru Ahir Hemant [ahirhemant007(at)gmail.com], joka tekee mielellään yhteistyötä muidenkin suomalaisten yhdistysten/yritysten/individuaalien kanssa – ja edullisesti. Hänen kanssaan homma sujuu Skypen kautta englanniksi viestittelemällä. Suosittelen.

Uudet opiskelijat oppia saamaan
Elokuu hupenee nopeasti kohti syksyä ja 26.8. alkaakin jo kolmannen kerran Ayurvedan perusopintokurssi Tapiola Jooga-studiolla Espoossa. Kurssin itsekin käyneenä voin suositella sitä kenelle tahansa, joka on kiinnostunut ayurvedasta, terveydestä ja hyvinvoinnista yleisesti tai omakohtaisesti. Opettajat ovat alansa Suomen huippuja, koulutuspaikka on mukava ja opiskelijoiden yhteishenki lämmin. Mukaan taas opettamaan hyppää äitiyslomalta palaava Lana Lavonen. Uutuutena kurssilla tarjotaan opiskelijoille mahdollisuus henkilökohtaiseen Ayurveda-konsultaatioon ayurvedalääkäri Bhawna Sharman tekemänä.

Terveyttä ja hyvää oloa sinulle,

Hanna Huopalainen
Toiminnanjohtaja
ayurvedayhdistys(at)gmail.com