SUOMEN AYURVEDA-INSTITUUTIN KOULUTUKSET

Olemme uudelleen järjestämässä koulutustamme. Prosessi on käynnissä. Keväällä 2021 alla olevat koulutukset eivät toteudu.

4-vaiheinen ammatillinen ayurvedakoulutus Suomessa

  1. Ayurvedan perusopinnot  Katso kuvaus
  2. Ayurveda Elämäntaidonohjaaja  Katso kuvaus
  3. Kolmannen vaiheen koulutus
  4. Ayurveda Kehon ja Mielen terveyskonsultti  Katso kuvaus

 

Suomen Ayurveda-instituutissa on mahdollista opiskella Suomessa Ayurveda-konsultiksi. Opintokokonaisuus rakentuu neljästä puolivuotisesta jaksosta, joilla opiskelu on sivutoimista, lähinnä viikonoppuisin ja etätehtäviä tehden. Perusopintojaksolle voi osallistua kuka tahansa holistisesta ja luonnonmukaisesta terveydenhoidosta ja elämäntavasta kiinnostunut.

Ensimmäisen tason eli Ayurvedan perusopinnot suoritettuaan opiskelijalla on syvälliset tiedot ayurvedan filosofiasta ja teoriasta. Seuraavan tason, Ayurveda Elämäntaidonohjaajan opinnot suorittanut voi toimia ayurvedista elämäntapaohjausta antavissa tehtävissä esim. yrittäjänä. Neljännen opintojakson läpikäytyään opiskelija valmistuu Ayurveda-konsultiksi, jolla on valmiudet hoitaa asiakkaiden terveyttä Ayurvedan keinovalikoimalla Suomen viranomaislainsäädännön puitteissa ja Suomen Ayurvedayhdistyksen eettisen ohjeistuksen mukaisesti.

Opiskelija voi valita joustavasti, suorittaako pelkät perusopinnot vai jatkaako opiskelua elämäntaidonohjaajan tai konsultin koulutukseen saakka. Perusopinnot tai kokeella osoitetut vastaavat tiedot ovat edellytys seuraavalle tasolle siirtymiselle.

Koulutuspaikka
Koulutuspaikka on pääkaupunkiseudulla.

Opetus
Kukin koulutusjakso toteutetaan puolen vuoden periodeissa, joihin kuuluu noin 6-7 lähiopetusviikonloppua. Lähiopetuspäivien lomassa tehdään etätehtäviä, pidemmälle opiskeltaessa konsultaatioharjoituksia ja kliinistä harjoittelua.

Opettajat
Opettajat ovat kansainvälisen koulutuksen saaneita ayurveda-ammattilaisia, jotka tekevät opetustyötä oman konsultaatiotoimintansa ohella. Koulutuksen neljänteen vaiheeseen saapuu vierailevia asiantuntijaluennoitsijoita Intiasta.

SAMSUNG CSCJustine Cederberg / Prasad, justine(at)photicphotographic.com 
Lana Lavanina / LanaPrana, lana(at)lanaprana.fi
Heidi Nyström / Onyx, heidi.nystrom(at)elisanet.fi
Dr. Bhawna Sharma / dr.bhanee(at)gmail.com
Ossi Viljakainen Helsingin Ayurvedaklinikka, ossi.viljakainen(at)ayurveda.fi                                                 Sami Nuora / Adaptogeenit.com adaptogeenit@elisanet.fi
Sari Ojavuo / Sofikos sari.ojavuo@sofikos.fi

 

Muu ayurvedakoulutus Suomessa
Suomessa on tarjolla myös kehollisiin hoitoihin, kuten hierontaan painottuvaa Ayurvedahoitaja-koulutusta, mm. Frantsilan kurssikeskuksessa.