Osa elämää

Vuoden 2015 tammikuussa aloitin Ayurvedan opiskelun parinkymmenen muun opiskelijan kanssa. Omat tietoni aiheesta pohjautuivat pariin kirjaan, nettisivuihin ja joihinkin artikkeleihin.

Toki olen aina ollut kiinnostunut täydentävistä hoitomuodoista ja luonnonmukaisuudesta. Olen nähnyt läheltä medikalisaation tuomia ongelmia ja toisaalta saanut itse maailman parhaimpiin lukeutuvaa hoitoa suomalaisen erikoissairaanhoidon puolella. Yhtälailla olen saanut apua arvostetuimpiin kuuluvalta Ayurveda-lääkäriltä Dr. Akhilesh Sharmalta, joka on matkustanut ympäri maailmaa hoitamassa ihmisiä.

Monilla kanssaopiskelijoillani oli jo takana alan opiskelua tai esimerkiksi jooga-taustaa. Myöhempien ryhmien opiskelijoissa on ollut kirjava joukko mm. hyvinvointialan opiskelijoita tai yrittäjiä, mutta myös ihmisiä aivan muilta alueilta.

Puolen vuoden kuluttua tiesin asiasta valtavasti enemmän ja varmuus ayurvedan hyödyllisyydestä terveydenhoidossa – erityisesti ennaltaehkäisevässä – vain kasvoi. Ayurveda on muuttanut elämääni ja elintapojani pysyvästi. Osa rutiineista jää välillä vähemmälle huomiolle, mutta osaan tehdä korjausliikkeen heti, kun tunnen siihen tarvetta. Oppiakseen hoitamaan muita ayurvedisesti onkin ensimmäisenä opittava kuuntelemaan itseään.

Suomen Ayurveda-instituutin historian kolmas perusopintokurssi päättyy pian joulukuussa kirtaniin ja todistusten jakoon. Tammikuussa aloitetaan taas yksi puolen vuoden Ayurvedan perusopintojakso, jota seuraa syksyllä 2017 Ayurveda Elämäntaidonohjaajan koulutus.

Ne elämäntaidonohjaajiksi valmistuneet, jotka haluavat syventää osaamistaan, jatkavat keväällä 2018 Ayurveda Kehon ja mielen terveyskonsultiksi pätevöittävään koulutukseen, josta osa tehdään Intiassa Chakrapani Ayurvedan kanssa. Tämä koulutuskokonaisuuden kolmas osio on ensimmäinen laatuaan Suomessa ja sen opetussuunnitelmaa hiotaan paraikaa.

Ayurvedayhdistyksen edustus on ollut kuluvan loppuvuoden aikana mukana Suomen luontaislääketieteen keskusliiton keskusteluissa, joiden pyrkimyksenä on saada alan toimijat organisoitumaan ja tekemään yhteistyötä. Lisäksi puheenjohtaja ja hallituksen sihteeri ovat neuvotelleet yhteistyömahdollisuuksista Suomen Intian suurlähetystön kanssa.

Kohtapuoliin kokoonnumme kuuntelemaan Ayurveda-luentoa jouluherkuttelusta, 10.12. tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet.

Suloista loppuvuotta!

Hanna
ayurvedayhdistys(at)gmail.com