1 Ayurvedan perusopinnot

aeo_ryhmakuva_2016

 

 

 

 

 

 

 

Ayurvedan perusopintokurssi on ensimmäinen osa Suomen Ayurveda-instituutin 3-vaiheista koulutuspolkua. Sen suoritettuaan opiskelijalla on oikeus jatkaa 2. ja 3. vaiheen opintoihin. Seuraava jakso toteutetaan syksyllä 2019.

Kurssikuvaus
Ayurvedan opiskelu sopii kenelle tahansa holistisesta ja luonnonmukaisesta terveysnäkökulmasta kiinnostuneille. Vanha itäinen viisaus ja käytännönläheiset opit täydentävät hyvin myös luontaislääkinnän ja -terapian, kansanparannuksen, terveydenhoidon, kauneus-, hyvinvointi- ja liikunta-alan ammattilaisten osaamista, mutta hakijalla ei tarvitse olla hyvinvointialan pohjakoulutusta tai kokemusta. Koulutus synnyttää lukuisia oivalluksia oman hyvinvoinnin ja elämäntapojen suhteen.

Perusopintojen jälkeen voit jatkaa Ayurveda Elämäntaidonohjaajan koulutukseen ja myöhemmin Ayurveda Kehon ja Mielen terveyskonsultiksi.

Koulutuksen tiedot
Opetus tapahtuu viitenä viikonloppuna tammikuusta toukokuuhun. Lähiopetuspäivien välissä opiskelijat tekevät etätehtäviä, jotka puretaan yhdessä kertauspäivinä. Viikonloppuaamut aloitetaan lempeällä joogalla ja meditoinnilla. Kurssin opettajilla on kansainvälinen Ayurveda-koulutustausta ja valtaosalla alan yritys. Opetuskielenä on pääosin suomi, myös englanti.

Kurssin hintaan kuuluu opiskelijoille yksilöllinen Ayurveda-konsultaatio, jossa määritellään kehotyyppi sekä mahdollinen epätasapainotila hoito-ohjeineen. Myös aamupala, välipalateet sekä kasvisruoka sisältyvät hintaan.

Pidämme yhteyttä kurssin aikana opiskelijoiden ja opettajien suljetussa Facebook-ryhmässä. Kurssin päätyttyä opiskelijat voivat liittyä Suomen Ayurveda-instituutin alumniopiskelijoiden Facebook-ryhmään.

Käsiteltävät aihealueet
• Ayurvedan perusfilosofia ja maailmankuva
• Ayurvedan ihmiskäsitys
• Terveyden perusteet ja määritelmät
• Terveyden kolme pilaria Ayurvedassa
• Kehotyypit, vata-pitta-kapha
• Kehon toiminta
• Kudostyypit
• Ruuansulatuksen toiminta
• Hienoenergiset toiminnot
• Päivä- ja vuodenaikarutiinit
• Ayurvedinen ruokavalio ja ruuanlaitto
• Itsehoito, hygienia jne.
• Terapeuttinen jooga
• Tietoisuusharjoitukset

Opettajat
Tarja Aalto (Ayurvedic Choice)
Justine Cederberg (Prasad)
Heidi Nyström (Onyx)
Lana Lavonen (LanaPrana)
Dr. Bhawna Sharma (Ayurvedalääkäri)
Ossi Viljakainen (Flow Ayurveda)

Syksyn 2019 kurssin päivämäärät
Lähiopetusviikonloppuina koulutusta on perjantaisin 18-21, lauantaisin 8-17.30/18.00 ja sunnuntaisin 8-17.00.

Tarkempi aikataulu lähiopetusviikonlopuista tiedossa myöhemmin. Tiedustelut toimisto[@]ayurveda.fi.

Yhteydet
Kurssipaikalle (Ahertajantie 3, Espoo) pääsee metrolla ja bussilla/kävelemällä. Metro liikennöi Tapiolaan, josta voi kävellä (n. 10 min) tai kulkea yhden pysäkinvälin bussilla parinsadan metrin päähän koulutuspaikasta (WeeGee-museon pysäkki). Omalla autolla tuleville on pysäköintimahdollisuus rakennuksen takana. Kauempaa tulevat voivat yöpyä edullisesti koulutuspaikassa.

Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu suorittamalla ilmoittautumismaksu verkkokaupassamme ja lähetä sitten ilmoittautumissähköposti: toimisto(@)ayurveda.fi tai viesti oheisella yhteydenottolomakkeella.

Ayurvedan perusopinnot -kurssin hinta (I jakso) ja maksuvaihtoehtoehdot vuonna 2018 (hinnastoon saattaa tulla muutoksia)
Kokonaishinta tai ensimmäinen erä maksetaan tammikuussa, 10.1.2018 mennessä.

* HInta kokonaisuudessaan 1934 e (+ 200 e ilmoittautumismaksu = yht. 2134 e)

* Hinta kokonaisuudessaan maksettuna Suomen Ayurvedayhdistyksen jäsenille -10%: 1740,60 e (+ 200 e ilmoittautumismaksu = yht. 1940,60 e)

* Erämaksut: 1. erä  448, erät 2-5 à 388 e (+ 200 e ilmoittautumismaksu = yht. 2240 e)

Hintaan sisältyy:
– opetus 5 lähiopetusviikonloppuna pe-su
– oppimateriaalikansio
– aamupalat, välipalat, kasvisruoka la-su
– Ayurveda-konsultaatio hoito-ohjeineen
– erikoispaperille tulostettu osallistumistodistus sisältökuvauksineen (todistus annetaan, kun opiskelija on ollut pääsääntöisesti läsnä kurssilla ja tehnyt annetut etätehtävät)

Huomioitavaa
Kaikki hinnat sis. alv 24 %. Yrittäjä voi hyödyntää kurssin hinnan vähennyksenä verotuksessa.

Peruutusehdot
Ilmoittautuminen on sitova, peruutus/kurssihinnan palautus on mahdollista, jos peruutus on tehty osoitteeseen toimisto(at)ayurveda.fi viimeistään 14 vrk ennen kurssin alkua, sen jälkeen palautamme lääkärintodistusta vastaan 50 % kurssin hinnasta (ei ilmoittautumismaksua). Jos työkyvyttömyys on väliaikainen, kurssi maksetaan kokonaisuudessaan ja opiskelijalla on oikeus suorittaa puuttuvat opinnot seuraavalla vastaavalla kurssilla. Sitovuus ja palautusehto koskee myös erämaksulla maksavia.

Linkki ilmoittautumis- ja jäsenmaksuihin:
https://holvi.com/shop/Ayurvedayhdistys/

Palautetta kevään 2017 opiskelijoilta:

“Täällä on ollut paljon paremmat opettajat kuin meidän AMK:ssa. Oikeasti todella hyvät opettajat. Tulen suosittelemaan tätä instituuttia.”
 
“Olen saanut paljon sellaisia vastauksia joita en ole löytänyt mistään muualta. Tämä on kolahtanut vahvasti. Tiedonjano on vain kasvanut ja haluan ymmärtää enemmän.” – Sairaanhoitaja
 
“Pystyn jo nyt hyödyntämään Ayurvedan tietoutta homeopaatin työssäni ja ohjaamaan asiakkaitani paremmin. Ayurveda on antanut monia vastauksia. Osaamiseni on monipuolistunut. Koulutusviikonlopun jälkeen on aina energinen ja innostunut olo.” – Homeopaatti
 
“Olen saanut uudet ”silmälasit” ja uuden laajakulman elämääni. Olen tullut kotiin Ayurvedaan ja saanut tavata joukon ihmisiä joilla on samoja näkökulmia. Olen saanut tietoa ja ymmärrystä, enkä enää häpeä makean himoani.”
 
“Tulin kurssille kahdesta syystä: halusin taas innostua jostakin sekä syventää joogaharrastustani. Molemmat ovat toteutuneet.”
 
“Olen saanut vahvistusta omille käsityksilleni ja ymmärtänyt oman terveydentilani.”
 
“Koko matkan tämä kurssi on ollut kuin valaistumista. tämä on ollut olemista itselle tärkeiden asioiden äärellä.”

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Haluan lisätietoja tai ilmoittautua Ayurvedan perusopinnot -koulutukseen:

 20150828_203227