1 Ayurvedan perusopinnot

aeo_ryhmakuva_2016

Ayurvedan perusopintokurssi on ensimmäinen osa Suomen Ayurveda-instituutin 4-vaiheista koulutuspolkua. Sen suoritettuaan opiskelijalla on oikeus jatkaa 2., 3.  ja 4. vaiheen opintoihin. Seuraava jakso toteutetaan keväällä 2021.

Kurssikuvaus
Ayurvedan opiskelu sopii kenelle tahansa holistisesta ja luonnonmukaisesta terveysnäkökulmasta kiinnostuneille. Vanha itäinen viisaus ja käytännönläheiset opit täydentävät hyvin myös luontaislääkinnän ja -terapian, kansanparannuksen, terveydenhoidon, kauneus-, hyvinvointi- ja liikunta-alan ammattilaisten osaamista, mutta hakijalla ei tarvitse olla hyvinvointialan pohjakoulutusta tai kokemusta. Koulutus synnyttää lukuisia oivalluksia oman hyvinvoinnin ja elämäntapojen suhteen.

Perusopintojen jälkeen voit jatkaa Ayurveda Elämäntaidonohjaajan koulutukseen ja myöhemmin Ayurveda Kehon ja mielen terveyskonsultiksi.

Koulutuksen tiedot
Opetus tapahtuu kuutena viikonloppuna tammikuusta kesäkuuhun. Lähiopetuspäivien välissä opiskelijat tekevät etätehtäviä, jotka puretaan yhdessä kertauspäivinä. Viikonloppuaamut aloitetaan lempeällä joogalla ja meditoinnilla. Kurssin opettajilla on kansainvälinen Ayurveda-koulutustausta ja valtaosalla alan yritys. Opetuskielenä on pääosin suomi, myös englanti.

Käsiteltävät aihealueet
• Ayurvedan perusfilosofia ja maailmankuva
• Ayurvedan ihmiskäsitys
• Terveyden perusteet ja määritelmät
• Terveyden kolme pilaria Ayurvedassa
• Kehotyypit, vata-pitta-kapha
• Kehon toiminta
• Kudostyypit
• Ruuansulatuksen toiminta
• Hienoenergiset toiminnot
• Päivä- ja vuodenaikarutiinit
• Ayurvedinen ruokavalio ja ruuanlaitto
• Itsehoito, hygienia jne.
• Terapeuttinen jooga
• Tietoisuusharjoitukset

Kevään 2021 kurssien päivämäärät

Kevään kurssin päivämäärät ilmoitetaan piakkoin.

Lähiopetusviikonloppuina koulutusta on lauantaisin 8-17.30/18.00 ja sunnuntaisin 8-17.15/17.30.

Kurssipaikka
Kurssipaikka on Helsingin seudulla.

Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu suorittamalla ilmoittautumismaksu 200€ verkkokaupassamme ja lähetä sitten ilmoittautumissähköposti: toimisto(@)ayurveda.fi.

Ayurvedan perusopinnot -kurssin hinta ja maksuvaihtoehtoehdot vuonna 2021:

Kurssin hinta:

Kurssin hinta ilmoitetaan, kun kurssipaikka selviää.

Hintaan sisältyy:
– opetus 6 lähiopetusviikonloppuna la-su
– oppimateriaalikansio
– aamupalat, välipalat, kasvisruoka la-su
– Ayurveda-konsultaatio hoito-ohjeineen

Huomioitavaa
Kaikki hinnat sis. alv 24 %. Yrittäjä voi hyödyntää kurssin hinnan vähennyksenä verotuksessa.

Peruutusehdot
Ilmoittautuminen on sitova, peruutus/kurssihinnan palautus on mahdollista, jos peruutus on tehty osoitteeseen toimisto(at)ayurveda.fi viimeistään 14 vrk ennen kurssin alkua, sen jälkeen palautamme lääkärintodistusta vastaan 50 % kurssin hinnasta (ei ilmoittautumismaksua). Jos työkyvyttömyys on väliaikainen, kurssi maksetaan kokonaisuudessaan ja opiskelijalla on oikeus suorittaa puuttuvat opinnot seuraavalla vastaavalla kurssilla. Sitovuus ja palautusehto koskee myös erämaksulla maksavia.

Suomen Ayurveda-instituutti pidättää oikeudet muutoksiin kurssin tiedoissa.

Linkki ilmoittautumis- ja jäsenmaksuihin:
https://holvi.com/shop/Ayurvedayhdistys/

Palautetta kevään 2017 opiskelijoilta:

“Täällä on ollut paljon paremmat opettajat kuin meidän AMK:ssa. Oikeasti todella hyvät opettajat. Tulen suosittelemaan tätä instituuttia.”
 
“Olen saanut paljon sellaisia vastauksia joita en ole löytänyt mistään muualta. Tämä on kolahtanut vahvasti. Tiedonjano on vain kasvanut ja haluan ymmärtää enemmän.” – Sairaanhoitaja
 
“Pystyn jo nyt hyödyntämään Ayurvedan tietoutta homeopaatin työssäni ja ohjaamaan asiakkaitani paremmin. Ayurveda on antanut monia vastauksia. Osaamiseni on monipuolistunut. Koulutusviikonlopun jälkeen on aina energinen ja innostunut olo.” – Homeopaatti
 
“Olen saanut uudet ”silmälasit” ja uuden laajakulman elämääni. Olen tullut kotiin Ayurvedaan ja saanut tavata joukon ihmisiä joilla on samoja näkökulmia. Olen saanut tietoa ja ymmärrystä, enkä enää häpeä makean himoani.”
 
“Tulin kurssille kahdesta syystä: halusin taas innostua jostakin sekä syventää joogaharrastustani. Molemmat ovat toteutuneet.”
 
“Olen saanut vahvistusta omille käsityksilleni ja ymmärtänyt oman terveydentilani.”
 
“Koko matkan tämä kurssi on ollut kuin valaistumista. tämä on ollut olemista itselle tärkeiden asioiden äärellä.”

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Haluan lisätietoja tai ilmoittautua Ayurvedan perusopinnot -koulutukseen:

 20150828_203227